Προφίλ

Τι είναι το ΚΔΑΠ, Το δέντρο της γνώσης;

Eίναι ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με πιστοποιημένη από το κράτος  επαιδευτική δομή, με αντικείμενο την δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών.

Σκοπός μας: Ως άμεσο σκοπό έχουμε την δημιουργική απασχόληση των παιδιών  με δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα στον ειδικά διαμορφωμένο και πιστοποιημένο χώρο μας,με την καθοδήγηση εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού και ως έμμεσο σκοπό έχει την διευκόλυνση εργαζόμενων και άνεργων γονέων.

Τo Κέντρo δημιουργικής απασχόλησης ‘το δέντρο της γνώσης’ αποτελεί μονάδα όπου τα παιδιά ηλικίας 5-12 χρονών μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου. Εκεί τα παιδιά μπορουν να συναντήσουν φίλους και να επικοινωνήσουν μαζί τους μέσα από την κοινή εμπειρία της δημιουργίας. Κύριος στόχος του ‘δέντρου της γνώσης’ είναι τα παιδιά να απολάβουν πλούσια ερεθίσματα που διευρύνουν τους πνευματικούς και γνωστικούς ορίζοντες τους και συμβάλλουν στη διατήρηση της αυθεντικότητας,  προσφέροντας τους ενα ευρύ φασμα δραστηριοτήτων για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μικρών μας φίλων.

Το δέντρο της γνώσης στεγάζεται σε έναν σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο στα Ιωάννινα διαμορφωμένο σύμφωνα με τις οριζόμενες τεχνικές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το δέντρο της γνώσης παρέχει δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου παιδιών, ηλικίας από 5 μέχρι 12 ετών, με την ανάπτυξη οργανωμένων ατομικών και ομαδικών δραστηριοτήτων όπως:

Παιχνίδι

Κουκλοθέατρο

Πειράματα

Χορός

Ζωγραφική

Χειροτεχνίες

Παιδική βιβλιοθήκη

Κατασκευές

Μαγειρική

Παραμύθι

κ.α.

Μπάσκετ

Μουσικοκινητική

Κηπουρική